FK Senica rozbehla oficiálne partnerstvo s brazílskym Cruzeirom

22.05.2012 Senica

Senica 22. mája (TASR) - Účastník slovenskej najvyššej Corgoň ligy FK Senica bude spolupracovať s brazílskym Cruzeiro Esporte Clube v oblasti rozvoja mládeže, budovania kvality A-tímov a napredovania trénerov. Klub s Belo Horizonte podpísal so Záhorákmi memorandum o porozumení, čím strany oficiálne načali éru kooperácie.

Prvým krokom spolupráce medzi stredoeurópskym a juhoamerickým klubom je výjazd brazílskeho výberu do 23 rokov na Slovensko. Výprava športovcov mala naplánovaný prílet na Slovensko v utorňajších večerných hodinách. Počas desaťdňového pobytu na Záhorí odohrajú mladí Brazílčania tri priateľské stretnutia.

"Hostia prejavili záujem o konfrontáciu so Senicou, ako i so súperom z Česka a so špičkovým a historicky významným slovenským rivalom. Okrem Senice tak budú brazílskej škole čeliť aj 1. FC Slovácko a ŠK Slovan Bratislava," píše sa na stránke fksenica.eu. Zápasy Cruzeira bude možné zhliadnuť postupne v Petrovej Vsi, Skalici a Moravskom Svätom Jáne.

Okrem športového programu čaká predstaviteľov FK Senica a Cruzeira aj množstvo ďalších povinností. Do Senice totiž pricestuje aj riaditeľ klubu a šéf pre medzinárodné styky. Obe strany majú na vzájomné rokovania pripravených viacero bodov.

Program tímu Cruzeiro Esporte Clube "23" na Slovensku:

štvrtok, 24. mája, 17.30: Slovan Bratislava "23" – Cruzeiro "23" (Petrova Ves)

utorok, 29. mája, 17.30: FK Senica "23" – Cruzeiro "23" (Skalica)

streda, 30. mája, 17.30: 1. FC Slovácko "23" – Cruzeiro "23" (Moravský Svätý Ján)
 

Vyberte región